10 cele mai misterioase locuri din lume

Dacă îţi place să călătoreşti şi pe lângă asta mai eşti şi pasionat de farsele pe care ni le face uneori natura, ai ajuns unde trebuie.
Chiar dacă trăim într-o epocă a tehnologiei în care aproape orice se poate materializa virtual, natura, care este explorată de mii de ani încă dă mari bătăi de cap oamenilor de ştiinţă. Ape de culori stranii, locuri în care se întâmplă lucruri ciudate, pietre care se mişcă inexplicabil sau plante şi animale care trăiesc într-un habitat opus ştiinţei sunt doar câteva din cele mai misterioase locuri din lume.

Mystery Spot

Mystery_Spot

Este o cabană în apropiere de Santa Cruz, California, renumită pentru că pare să nu respecte regulile fizicii şi legea gravitaţiei. Deşi pare să stea pe teren drept, în interior îţi dă senzaţia că este înclinată. Cea mai probabilă teorie este că totul ţine de “iluzia vizuală dată de înclinaţie”.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul_Bermudelor

Întrebările privind triunghiul care înghite nave, avioane şi oameni încă îşi aşteaptă răspunsurile. Multe nave şi avioane au dispărut în acest spaţiu, s-au întâmplat dezastre şi au apărut multe teorii cu privire la zona dintre Bermuda, Puerto Rico şi Miami. De la variaţiile busolei şi ale curenţilor, la valuri misterioase şi erori umane, dar şi teorii ale conspiraţiei, toate posibile, dar nici una dovedită.

Socotra

Socotra

Este un arhipelag între Africa şi Peninsula Arabica, probabil cel mai ciudat loc de pe pământ. O treime din flora şi fauna insulei poate fi găsită doar aici. Copaci în formă de umbrelă, în formă de castravete, cea mai suculentă plantă din lume şi diferite specii de păsări, paianjeni, lilieci şi pisici sunt doar câteva din ciudăţenile care le poţi găsi aici.

Muntele Roraima

Muntele_Roraima

Muntele Roraima este localizat chiar la graniţa dintre Brazilia, Guyana şi Venezuela. Este deosebit din cauza formei sale şi misterios pentru că norii îi acoperă tot timpul platoul din vârf, care este considerat una din cele mai vechi formaţiuni geologice de pe pământ. Se consideră că platoul a fost format prin eroziune, dar faptul că unele specii de plante şi animale pot fi găsite doar aici rămâne un mister.

Rio Tinto

Rio_Tinto

Este un râu situat în sud-vestul Sainandului, care izvoreşte din munţii Sierra Morena, din Andalusia. Zona din jurul râului a fost exploatată minier încă din antichitate, astfel că fierul din apă îi dă o culoare roşiatică. Ciudăţenia acestui râu vine din faptul că are o aciditate ridicată, despre care unii oameni de ştiinţă spun că ar fi similară cu apele subterane de pe planeta Marte.

Fly Geyser

Fly_Geyser

Este un gheizer de lângă Gerlach, Nevada, deosebit pentru că pare să crească în fiecare lună. În momentul de faţă are 3 metri şi ceea ce-l face şi mai interesant este faptul că se află pe o proprietate privată şi că nimeni nu îl poate privi de aproape, decât proprietarul Bill Spoo şi câţiva cercetătoti atent selectaţi de tatal gheizerului.

McMurdo Dry Valleys

McMurdo_Dry_Valleys

Sunt nişte gheizere din Antarctica situate într-o zonă de deşert rece, care nu are zăpadă. Aspectul ciudat al acestora este dat de faptul că aceste fântâni arteziene naturale au o concentraţie foarte mare de fier, iar acest lucru le dă un aspect extraterestru.

Insula Pastelui

Insula_Pastelui

Binecunoscutele statui de aici sunt încă un mister pentru cercetători. Nimeni nu-şi explică cum şi de cine au putut fi construite peste 800 de statui de peste 16 metri înălţime cu câteva sute de ani în urmă. Una dintre teorii ar fi că civilizaţia şi-a consumat toate resursele insulei, apoi a migrat sau au fost exterminaţi.

Lacul Vostok

Lacul_Vostok

Este cel mai recent mister din Antarctica şi poate chiar şi din lume, existând posibilitatea unor revelaţii majore. Oamenii de ştiinţă cred că lacul de sub gheaţă poate conţine specii ce au trăit acum 15 miliarde de ani. Cercetătorii mai au puţin până să obţină o mostră de apă, aşa că, aşteptăm rezultatele.

Racetrack

Racetrack

Este un loc cunoscut pentru pietrele mişcătoare. Nimeni nu ştie cum şi de ce, dar aceste pietre se mută din poziţia lor originală, lăsând o urmă. Motivele nu sunt cunoscute până în prezent. Se presupune că vânturile sunt responsabile de ciudatul fenomen.

Lasă un răspuns

<!--