10 sfaturi pentru poze reusite cu iPhone-ul

Atunci când mergi în vacanţă, iPhone-ul tău este cea mai simplă şi cea mai rapidă soluţie pentru captarea instantaneelor. Dacă îţi place să faci multe poze, cu siguranţă te vei găsi în situaţia de a face o poză rapidă, pentru care nu mai ai timp să scoţi aparatul digital de fotografiat. Întotdeauna ai telefonul la îndemână şi în plus poţi publica fotografiile tale de vacanţă imediat pe reţelele de socializare. Astfel, trebuie să iei în considerare câteva detalii care te vor ajuta să faci poze de excepţie cu iPhone-ul tău în vacanţă. Iată 10 sfaturi pentru tine!

1. Fă numai fotografii cu iPhone-ul!

Înainte de a pleca în vacanţă, fă cât mai multe fotografii cu iPhone-ul pentru a te obişnui cu el, cu felul în care îl orientezi şi cu cele mai bune setări pe care le poţi folosi.

2. Fă multe fotografii!

Nu toate vor fi reuşite de la început, aşa că este important să ai de unde alege.

3. Ţine mâinile drepte!

O mână hotărâtă este esenţială pentru o fotografie de calitate, aşa că ţine iPhone-ul cu ambele maini, aşa cum ai ţine şi un aparat foto mai mare, pentru stabilitate.

Poze de vacanta facute cu iPhone

4. Evită folosirea zoom-ului digital!

Încearcă să te ţii departe de zoom-ul digital al iPhone-ului, pentru că folosirea acestuia reduce calitatea fotografiilor… mai bine încerci să te apropii ceva mai mult de ceea ce vrei să fotografiezi.

5. Foloseşte cu îndemânare focus-ul!

Cu toate că funcţia de autofocus este una foarte bună pe iPhone, în unele cazuri vei dori să pui accentul în fotografie doar pe o anumită parte. În acest caz, tot ce trebuie să faci este să apeşi pe ecran în zona pe care vrei să pui focus-ul.

6. Foloseşte opţiunea grid!

Una dintre cele mai bune opţiuni este cea de grid. Prin apăsarea pe butonul de opţiuni, poţi pune în funcţiune stratul de grid de pe ecran, care face va face şi următoarea regulă mult mai simplă.

7. Urmează regula treimilor de câte ori ai ocazia!

Creierul răspune cel mai bine imaginilor supuse acestei reguli, adică celor care sunt împărţite în treimi, în care cel mai important subiect este plasat în centru.

Sfaturi pentru poze cu iPhoneSursa

8. Download-ează aplicaţii pentru fotografii!

Acestea te vor ajuta să faci pozele mai interesante în tot felul de moduri. Cele mai recomandate aplicaţii de acest gen sunt Camera+, Hipstamatic şi Snapseed.

9. Nu uita de accesorii!

Încearcă obiective în plus, cum ar fi Olloclip sau Photojojo. Poţi chiar să optezi pentru un trepied.

10. Cel mai important lucru: distrează-te!

Fotografiază tot ce ţi se pare interesant şi distrează-te cu asta! Vei învăţa din succesul şi din eşecul fotografiilor tale!

Cu aceste 10 sfaturi la îndemână, cu siguranţă pozele tale de vacanţă, chiar dacă sunt făcute cu iPhone-ul, vor fi din ce în ce mai reuşite, mai frumoase şi mai spectaculoase. Nu uita regulile de bază ale fotografiei, cărora le poţi adăuga câteva aplicaţii moderne, pentru a face amintirile tale de vacanţă să strălucească.

Lasă un răspuns

<!--