5 hoteluri deosebite: foste inchisori

+

Esti in cautarea unui concediu „mai altfel”? Poti incepe prin alegerea unui loc de cazare unic si deosebit, renuntand la hotelurile standard, si optand pentru ceva mai exotic. O inchisoare este, probabil, ultimul loc de pe pamant unde majoritatea dintre voi ar vrea sa-si petreaca noaptea. Ei bine, o fosta inchisoare ar putea insemna o experienta de neuitat, mai ales ca multe dintre acestea au fost convertite in hoteluri confortabile si foarte elegante.

Mai multe penitenciare, o data terifiante, au fost transformate in hoteluri luxoase de 4 stele unde va puteti bucura de un concediu aparte. Puteti petrece cateva ore in fosta bibleoteca a inchisorii, sau va puteti caza chiar in biroul directorului! Mai jos gasiti 5 propuneri de hoteluri foste inchisori, pe care va indemnam sa le incercati daca aveti posibilitatea.

Deci, esti gata pentru a merge la inchisoare?

Martello Tower, Marea Britanie, Aldeburgh

Martello Tower

Este  o fortificatie napoleoniana de coasta. Aceasta este cea mai mare si cea mai nordica fortificatie din lantului de turnuri puse a fi pastrate de catre Consiliul de Ordonanta a lui Napoleon. A fost construit in forma unui quatrefoil  pentru a putea gazdui patru tunuri grele, si au fost folosite aproape un milion de caramizi pentru finalizarea lui.

Vechiul Mount Gambier Gaol, Mount Gambier, Australia

Gambier Gaol

Vechiul Mount Gambier Gaol a fost initial o inchisoare deschisa in 1866 si inchisa in 1995. Recent renovata si sub o noua conducere, Gaol a devenit o cazare de tip boutique avand camere in stil de celula si non-celule. In plus, oaspetii au acces la multe incaperi istorice ale Vechiului Mount Gambier Gaol: capela inchisorii, biblioteca si un lounge dotat cu televizor color, internet si canapele.

Zona de studiu este locul perfect pentru a va relaxa, pentru a citi o carte, a naviga pe net sau pentru a stau cu prietenii sau familia la o discutie. Exista trei curti la dispozitia clientilor pentru activitati in aer liber, inclusiv de divertisment si concerte live.

Torre Prendiparte, Bologna, Italia

Torre Prendiparte, Bologna, Italia

Matteo Giovanardi si-a transformat fosta resedinta – al doilea cel mai inalt turn medieval din Bologna – intr-un loc de refugiu si un loc romantic de cazare.

Dupa o restaurare ampla, toate cele 12 etaje ale acestui turn din secolul al XII-lea, avand o inaltime de 65 de metri, sunt accesibile, inclusiv terasa de pe acoperis care ofera o panorama impresionanta asupra Orasul Vechi. Chiar si elementele originale de graffiti de la poalele zidului au fost pastrat!

Jailhotel, Lucerna, Elvetia

Jailhotel, Luzern Elvetia

Cu un decor si o atmosfera autentica de inchisoare, Jailhotel este situat in inima orasului Lucerna, chiar in centrul orasului vechi, si la doar cateva minute distanta de lac. Aceasta fosta inchisoare a fost construita in 1862 si a fost transformata intr-un hotel boutique in 1999, fiind primul din Elvetia. Este o alegere buna pentru orice turist si ofera inclusiv o serie de sali de conferinte.

Are un total de 56 camere si apartamente, in care puteti avea un pat supraetajat si veti trai o experienta de inchisoare autentica. Aveti la dispozitie si asa numitele camere “Most Wanted”, foarte spatioase, precum si apartamente tematice precum cea a Guvernatorului inchisorii, Biblioteca, sau Barabas.

Hostel Celica, Lubliana, Slovenia

Hostel Celica, Lubliana, Slovenia

Hostel Celica este mult mai mult decat o pensiune. Dupa plecarea armatei iugoslave in 1991, aceasta fosta inchisoare a fost transformata intr-o pensiune si o galerie de arta. A devenit astfel o atractie turistica si un loc de intalnire unde au loc multe evenimente culturale si expozitii.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *