5 hoteluri deosebite: foste inchisori

+

Esti in cautarea unui concediu „mai altfel”? Poti incepe prin alegerea unui loc de cazare unic si deosebit, renuntand la hotelurile standard, si optand pentru ceva mai exotic. O inchisoare este, probabil, ultimul loc de pe pamant unde majoritatea dintre voi ar vrea sa-si petreaca noaptea. Ei bine, o fosta inchisoare ar putea insemna o experienta de neuitat, mai ales ca multe dintre acestea au fost convertite in hoteluri confortabile si foarte elegante.

Mai multe penitenciare, o data terifiante, au fost transformate in hoteluri luxoase de 4 stele unde va puteti bucura de un concediu aparte. Puteti petrece cateva ore in fosta bibleoteca a inchisorii, sau va puteti caza chiar in biroul directorului! Mai jos gasiti 5 propuneri de hoteluri foste inchisori, pe care va indemnam sa le incercati daca aveti posibilitatea.

Deci, esti gata pentru a merge la inchisoare?

Martello Tower, Marea Britanie, Aldeburgh

Martello Tower

Este  o fortificatie napoleoniana de coasta. Aceasta este cea mai mare si cea mai nordica fortificatie din lantului de turnuri puse a fi pastrate de catre Consiliul de Ordonanta a lui Napoleon. A fost construit in forma unui quatrefoil  pentru a putea gazdui patru tunuri grele, si au fost folosite aproape un milion de caramizi pentru finalizarea lui.

Vechiul Mount Gambier Gaol, Mount Gambier, Australia

Gambier Gaol

Vechiul Mount Gambier Gaol a fost initial o inchisoare deschisa in 1866 si inchisa in 1995. Recent renovata si sub o noua conducere, Gaol a devenit o cazare de tip boutique avand camere in stil de celula si non-celule. In plus, oaspetii au acces la multe incaperi istorice ale Vechiului Mount Gambier Gaol: capela inchisorii, biblioteca si un lounge dotat cu televizor color, internet si canapele.

Zona de studiu este locul perfect pentru a va relaxa, pentru a citi o carte, a naviga pe net sau pentru a stau cu prietenii sau familia la o discutie. Exista trei curti la dispozitia clientilor pentru activitati in aer liber, inclusiv de divertisment si concerte live.

Torre Prendiparte, Bologna, Italia

Torre Prendiparte, Bologna, Italia

Matteo Giovanardi si-a transformat fosta resedinta – al doilea cel mai inalt turn medieval din Bologna – intr-un loc de refugiu si un loc romantic de cazare.

Dupa o restaurare ampla, toate cele 12 etaje ale acestui turn din secolul al XII-lea, avand o inaltime de 65 de metri, sunt accesibile, inclusiv terasa de pe acoperis care ofera o panorama impresionanta asupra Orasul Vechi. Chiar si elementele originale de graffiti de la poalele zidului au fost pastrat!

Jailhotel, Lucerna, Elvetia

Jailhotel, Luzern Elvetia

Cu un decor si o atmosfera autentica de inchisoare, Jailhotel este situat in inima orasului Lucerna, chiar in centrul orasului vechi, si la doar cateva minute distanta de lac. Aceasta fosta inchisoare a fost construita in 1862 si a fost transformata intr-un hotel boutique in 1999, fiind primul din Elvetia. Este o alegere buna pentru orice turist si ofera inclusiv o serie de sali de conferinte.

Are un total de 56 camere si apartamente, in care puteti avea un pat supraetajat si veti trai o experienta de inchisoare autentica. Aveti la dispozitie si asa numitele camere “Most Wanted”, foarte spatioase, precum si apartamente tematice precum cea a Guvernatorului inchisorii, Biblioteca, sau Barabas.

Hostel Celica, Lubliana, Slovenia

Hostel Celica, Lubliana, Slovenia

Hostel Celica este mult mai mult decat o pensiune. Dupa plecarea armatei iugoslave in 1991, aceasta fosta inchisoare a fost transformata intr-o pensiune si o galerie de arta. A devenit astfel o atractie turistica si un loc de intalnire unde au loc multe evenimente culturale si expozitii.

Lasă un răspuns

<!--