9 dintre cele mai interesante restaurante din lume

Indiferent dacă eşti gurmand sau nu, aceste restaurante merită un loc pe lista ta de “lucruri de făcut o dată în viaţă“, pentru că ele nu arată neapărat a spaţii în care se serveşte mâncare.

Dacă te-ai gândit vreodată cum ar fi să mănânci într-o toaletă, să bei apă într-un local direct de la robinet, să iei cina la 150 metri înălţime, în aer liber, unde scaunul şi masa să fie ridicate cu o macara, sau la 150 metri sub apă să vezi peştii cum înoată în jurul tău, ai nimerit unde trebuie… citeşte despre restaurantele de mai jos!

Ithaa, în Oceanul Indian

Restaurant Ithaa

Nu am scris mai multe litere decât trebuie, Ithaa, în traducere înseamnă “perlă” şi este un restaurant care se află în totalitate sub apă. 14 persoane pot lua masa într-o bulă acrilică transparenta, care permite o vedere panoramică de 270 de grade în ocean.

Restaurantul este în largul insulei Rangalifinolhu din Maldive şi poţi ajunge în acest loc exclusivist prin intermediul unui tunel, de la ţărmul Conrad Maldives până la 5 metri sub nivelul mării. Durata de viaţă a acestui restaurant este de doar 20 de ani, aşa că ar fi bine să-l vizitezi înainte să înceapă să se inunde.

Modern Toilet, în Taipei

Restaurant Modern Toilet

Nu este o glumă: in Taipei oamenii stau la coadă în faţa unei toalete… ca să mănânce!

În interior te aşezi pe o toaletă, în loc de scaun, nu există şerveţele, doar hârtie igienică, iar, dacă vrei apă, poţi să bei doar de la robinet! Mesele în general sunt căzi de baie acoperite cu sticlă iar mâncarea este servită în boluri care arată a toalete.

Dinner in the Sky, în Bruxelles

Restaurant_Dinner_In_The_Sky

Spre deosebire de alte restaurante, aici nu există foarte mult confort, mai exact, dacă alegi să mănânci în acest loc, vei fi închis într-o încăpere care va fi ridicată cu chelneri cu tot, până la 150 de metri în aer. În total 22 de persoane pot sta în interiorul restaurantului, la mese de două sau mai multe persoane. Este un concept extravagant, care a prins şi în Las Vegas şi Paris.

The Clinic, în Singapore

Restaurant_The_Clinic

Există persoane care zboara pina la Singapore  special pentru acest resturant cu rechizită medicală, care oferă băuturi precum Sex on a Drip” (Sex la perfuzie), servite într-o atmosferă ce aduce cu o sală de operaţii completă, unde ospătarele sunt îmbrăcate în uniforme de asistente, iar băuturile sunt servite în eprubete. Dacă ţi-e frică de ace, ţi se face rău dacă mergi cu scaunul cu rotile sau EKG-ul îţi dă dureri de cap, atunci s-ar putea ca după masă chiar să ajungi la spital!

Cabbages and Condoms, în Thailanda

Restaurant_Cabbage_and_Condoms

Acest restaurant are un motto un pic ciudat: “garantăm că mâncarea noastră nu cauzează sarcini”. Ce te aşteaptă dincolo de uşile unui astfel de restaurant în Thailanda, bună întrebare! Este de fapt un restaurant care promovează mijloacele de contracepţie. Nu te speria, mâncarea este de primă clasă şi nu vei avea prezervative pe farfurii, tot ce poţi păţi este să nu pleci acasă cu “ciocolată cu mentă” cadou, ci eventual “un prezervativ cu aromă de mentă”.

New Lucky, în Ahmedabad

Restaurant_New_Lucky

Deşi acest lucru sună puţin macabru, restaurantul este constuit în jurul unui cimitir şi s-a bucurat de un succes enorm în ultimii ani. Afacerea a pornit în anul 1950 ca o tarabă unde se servea ceai, apoi s-a extins, iar astăzi poţi lua masa printre mormintele înaintaşilor cuiva. Deşi nimeni nu ştie exact cine e îngropat acolo, zilnic se depun flori proaspete în semn de respect şi linişte pentru “vecini”.

Dark Restaurant, în Beijing

Restaurant_Dark_Restaurant

Dacă îţi place misterul, atunci restaurantul Dark Restaurant din Beijing este locul ideal, pentru că aici totul se desfăşoară pe întuneric. Deşi nu pare o idee foarte atrăgătoare,  afacerile de acest gen înfloresc, chiar dacă nu ai voie nici măcar să-ţi foloseşt telefonul mobil, pentru că lumina acestuia poate strica experienţa de a încerca să ghiceşti ceea ce mănânci.

Mars 2012, în New York

Restaurant_Mars_2012

Chiar în mijlocul peisajului urban al New York-ului se află o uşă către o altă lume… sau cel puţin asta simţi când intri în restaurantul Mars 2012. Este cel mai nou local cu o tematică marţiană, care atrage oameni de toate vârstele. Poţi vorbi cu mulţimea intergalactică, poţi vedea orizontul marţian, pământul dintr-o altă perspectivă şi bineînţeles poţi citi ultimele noutăţi de pe alte planete.

Băuturile pun accent pe componenta extraterestră, în timp ce copii au parte de meniuri speciale şi de o experienţă ieşită din comun.

Tree House Restaurant & Cafe, în Monteverde

Restaurant_Tree_House

Dacă vrei să iei cina în mijlocul naturii, restaurantul Treehouse Restaurant and Cafe din Costa Rica este un colţ de paradis. Restaurantul este construit între crengile unui imens copac, care se ridică deasupra pădurii Cloud şi chiar dacă în acest loc eşti rupt de civilizaţie, mâncarea este extraordinară şi poţi beneficia chiar şi de WiFi.

Lasă un răspuns

<!--