Cele mai frumoase castele din lume pe timpul iernii

Chiar dacă au trecut vremurile în care regii şi reginele conduceau popoarele din vârfurile unor castele impresionante, aceste construcţii s-au păstrat şi sunt dovada vie a puterii şi a frumuseţii de care se bucurau. Acestea continuă să domine chiar şi după mult timp după ce locuitorii cu rang înalt le-au părăsit.

Castelul Howard – Marea Britanie

Castelul Howard este una dintre cele mai mari clădiri rezidenţiale din Marea Britanie şi reprezintă moştenirea familiai Howard, veche de 300 de ani. A fost construit între 1699 şi 1712 pentru al treilea duce de Carlisle, după un proiect de Sir John Vanbrugh. Castelul se află la aproximativ 40 de kilometri de York.

Castelul Neuschwanstein – Germania

Este situat în sudul Germaniei în apropiere de Munchen şi de graniţa cu Austria. Este o bijuterie care s-a născut din visul regelui Ludwig al II-lea. A fost construit în anul 1870 pe ruinele altor două castele şi a inspirat atât castelul din parcul Disneyland, cât şi castelul din desenele animate Frumoasa din pădurea adormită.

Castelul Alcazar – Spania

Castelul Acazar este unul dintre cele mai inedite castele din Spania, în special datorită formei sale. Iniţial a fost o fortificaţie, apoi a servit drept palat regal, închisoare şi academie militară. Castelul Acazar este una dintre sursele de inspiraţie pentru castelul Cenuşăresei din universul Disney.

Castelul Peleş – România

Castelul Peleş a fost construit între anii 1866 – 1914, la dorinţa Regelui Carol I al României şi a servit drept reşedinţă de vară a acestuia. Este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat, iar prin valoarea sa istorică și artistică devenind unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa.

Castelul Miranda – Belgia

Castelul Miranda mai este cunoscut şi sub numele Château de Noisy (castelul zgomotos). A fost construit în 1866 de către arhitectul englez Milner, la dorinţa familei Liedekerke – Beaufort, care au părăsit locul în timpul Revoluției Franceze. Descendenții acestora au rămas în ocupare până la Primul Război Mondial, după care a fost preluat de Compania Națională de Căi Ferate din Belgia şi a fost transformat într-un orfelinat.

Castelul Praga – Republica Cehă

Conform Cărţii Recordurilor, Castelul din Praga este cel mai mare edificiu antic din lume. Se întinde pe o suprafaţă de aproape 70.000 de metri pătraţi, are o lungime de 570 metri şi o lăţime de 130 metri. Este centrul istoric şi politic al statului şi reşedinţa tuturor regilor cehi de-a lungul timpului.

Castelul Craigievar – Scoția

Castelul Craigievar se află în sudul regiunii Aberdeenshire din Scoţia şi este renumit în special pentru culoarea sa deosebită… roz. A fost finalizat în 1626, iar până în 1963 a fost doar locuinţa familiei Forbes. În momentul de faţă este muzeu, mobilierul, tablourile şi decoraţiunile rămânând aceleaşi din secolele XVI – XVII.

Castelul Pierrefonds – Franţa

Castelul a fost construit în secolul al XII-lea. După două secole cardinalul Richelieu şi trupele sale au încercat să-l demoleze, însă din fericire aceasta a fost o sarcină imposibilă, iar castelul a rămas neatins. În zilele noastre, Pierrefonds este o sursă de inspiraţie pentru clădirile pitoreşti din cadrul comunităţii Pierrefonds.

Lasă un răspuns

<!--