Cele mai frumoase locuri abandonate si ruine de pe planta

Dacă până acum legendele din spatele oraşelor fantomă, clădirilor părăsite, morilor abandonate sau parcurilor de distracţie lăsate în paragină îi speriau chiar şi pe cei mai curajoşi, acum acestea s-au transformat în adevărate obiective turistice, în special pentru cei care stăpânesc arta fotografiei.

Case OZN – Taiwan 

Acestea sunt nişte case care au fost construite în 1978 pentru câteva sute de ofiţeri militari americani. În 1980 activitatea a fost oprită din cauza pierderii investiţiei, iar lucrările au rămas în acelaşi stadiu chiar şi după 34 de ani.

Parcul Pripyat – Ucraina

Pripyat este un oraș de aproximativ 50.000 de locuitori, care a fost abandonat în totalitate la câteva zile după dezastrul nuclear de la Cernobâl, din 1986.

Hotelul Ryugyong – Coreea de Nord

The Ryugyong Hotel trebuia să fie un spital de psihiatrie în Coreea de Nord. Din lipsă de fonduri lucrările au fost oprite, iar timp de aproximativ 20 de ani a fost părăsit. În 2008 s-au reluat lucrările şi întreaga clădire a fost acoperită în sticlă.

Mirny – Rusia

Mirny este a doua cea mai mare gaură săpată de om din lume. A fost construită de Stalin, la cererea Uniunii Sovietice pentru depozitarea de diamante industriale.

Aniva – Rusia

Aniva este o insulă situată între Japonia şi coasta de Est a Rusiei.

Gulliver’s Travels – Japonia

Acesta este un parc tematic din Japonia, care timp de 10 ani a fost abandonat din cauza lipsei de fonduri.

Castelul Bannerman – New York

Castelul Bannerman este un fost depozit de armament, care în timpul unui război a fost explodat. O mare parte din acesta a fost distrusă, iar restul a rămas abandonat.

Buena Vista – Florida

Aceasta este o insulă de pe lacul Buena Vista din Florida, care se presupune că a fost abandonată din cauză că au fost găsite pe ea nişte bacterii care au puterea de a omorâ oamenii.

Gara Canfranc – Spania

Gara Canfranc a făcut mult timp parte din traseului internaţional ce leagă Spania de Franţa. Un accident în anul 1970 a distrus un pod care făcea legătura cu gara, iar de atunci linia a fost deviată şi gara abandonată.

Castelul Miranda – Belgia

Castelul a fost construit inițial de aristocraţii francezi care fugeau din calea revoluției. În timpul și după al doilea război mondial, castelul Miranda a fost folosit drept orfelinat. Acesta a fost abandonat în 1980, cu refuzul familiei de a permite autorităților să aibă grijă de structură.

Eilean Donan – Scoţia

Castelul se află pe insula Eilean Donan din Highlands – Scoţia. A fost abandonat până în anul 1911, când un ofiţer militar pensionar a hotărât să se ocupe de el.

Hashima – Japonia

Insula Hashima a fost o oază de cărbune pentru peste 5000 de mineri japonezi. Când benzina a devenit principala sursă de combustibil şi a înlocuit cărbunele, insula a fost abandonată de toţi locuitorii ei.

Mill – Canada

O moară din Canada construită de coloniştii francezi.

City Hall Station – New York

City Hall Station este o gară abandonată din New York, construită în 1904 şi închisă în 1945. Aproximativ 600 de persoane pe zi treceau prin aceasta.

Operă – SUA

Această operă a fost inaugurată în ziua în care s-a scufundat Titanicul: 15 Aprilie 1912. În momentul de faţă o parte din operă este folosită de un supermarket, iar cealaltă parte este părăsită.

Shicheng – China

Shicheng este un oraş fondat cu aproximativ 1300 de ani în urmă. Cu 53 de ani în urmă a fost înghiţit de apele râului Xin’an Hydro Plant, transformându-se într-un paradis pentru scafandrii.

Gara – Detroit

Clădirea a fost construită între 1912 și 1913 şi găzduia Gara Centrală din Detroit. Mult timp a fost cea mai înaltă gară din lume. Liniile au fost închise în 1988, iar la scurt timp a ajuns în paragină.

Lasă un răspuns

<!--