Cele mai ciudate strazi din lume

Cea mai scurtă stradă din lume: Ebezener Place – Scoţia

Strada Ebezener Place are 2.06 metri lungime şi o singură adresă: hotelul Hotelul Mackays. Aceasta a fost declarată oficial stradă, în anul 1887.

Cea mai îngustă stradă din lume: Spreuerhofstraße – Germania

Strada Spreuerhofstraße se află în oraşul Reuntlingen din Germania. În cel mai îngust punct, măsoară 31 de centimetri, iar în cel mai larg 50 de centimetri.

Cea mai complicată reţea de autostrăzi: Los Angeles – SUA

E o reţea de autostră zi pe patru nivele, cu foarte multe poduri şi restricţii pentru anumite categorii de autoturisme. Nodul de intersecţie a fost inaugurat în 1993.

Strada cu cele mai multe curbe: San Francisco – SUA

Pe aici automobilele nu pot circula decât de sus în jos şi cu o viteză de maxim 8 km/h, pentru că strada are un grad de înclinaţie de 27%.

Cea mai abruptă stradă din lume: Baldwin – Noua Zeelandă

Strada Baldwin are o înclinaţie de 35%, adică la fiecare 2.86 de metri mai urci un metru. Aceasta se află într-o zonă rezidenţială a unui orăşel din Noua Zeelandă.

Cea mai largă stradă din lume: Buenos Aires – Argentina

Are 91 de metri lăţime, 12 benzi pentru autoturisme, iar pietonii au nevoie de câteva minute bune pentru a o traversa de pe o parte pe cealaltă.

Cea mai lungă stradă: Ontario – Canada

Măsoară nu mai puţin de 1.896 kilometri, lucru pentru care a şi intrat în Cartea Recordurilor.

Cel mai mare sens giratoriu: putrajaya – Malaezia

Cel mai mare sens giratoriu din lume are o circumferinţă de 3.4 kilometri şi se găseşte în oraşul Kuala Lumpur din Malaezia.

Cel mai complicat sens giratoriu: Swindon – Marea Britanie

Cel mai complicat sens giratoriu din lume are şi o explicaţie complicată. Este alcătuit din cinci sensuri giratorii mai mici, dispuse în cerc.

Lasă un răspuns

<!--