Idei pentru un concediu deosebit in Tunisia

Desi Tunisia este o tara musulmana, putem spune ca este una dintre cele mai tolerante. Se afla in fruntea listei de destinatii din Africa pentru ca un adevarat ghiveci de diversitate culturala care ar putea acoperi un continent intreg.

Daca vrei sa faci o plimbare pe o camila printre dunele ondulate din Sahara, sa explorezi medine medievale, piete aglomerate si pestrite, sa vizitezi lacurile sarate sau sa patrunzi in cea mai bogata provincie imperiala a Romei, Tunisia este destinatia pe care trebuie sa o alegi!

Desi sunt momente in care turistii par a fi mai numerosi decat localnicii, nu trebuie sa te temi de eventualele capcane turistice, deoarece localnicii iau in foarte serios turismul. Singura ta grija este sa te bucuri de soare, de provelistea desertului incadrat de oaze fertile, de arhitectura stranie cu bulevardele sale coloniale franceze si de ospitalitatea rurala.

Daca alegi sa-ti petreci concediul in Tunisia si te plictisesti sa lenevesti la soare, iti pregatesc o lista cu principalele obiective turistice, care cu siguranta nu te vor dezamagi.

Ruinele romane de la Cartagina

Ruinele romane de la Cartagena, Tunisia

Cartagina se afla la periferia capitalei Tunis, a fost fondata in 814 i.Hr. si a fost o metropola romana in Africa de Nord. Multe dintre site-urile sale stau acum in ruine, dar exista inca o multime de locuri care au fost bine conservate.  Amfiteatrul Roman, Baile Antonin (cele mai mari bai construite de romani) sau Satul Roman sunt doar cateva dintre ele. Daca vrei o panorama frumoasa urca pe Dealul Byrsa… este un loc superb! Cartagina este un site al patrimoniului mondial.

Trenul care circula din Tunis la Sidi Bou Said are mai multe opriri pe langa ruinele Cartaginei, chiar daca te bazezi pe transportul public, vei avea in continuare destul de mult de mers pe jos pentru a acoperi principalele obiective.

Orasul alb-albastru de Sidi Bou Said

Sidi Bou Said Tunisia

Sidi Bou Said este un oras pitoresc, pictat in intregime in alb si albastru, asezat pe o stanca cu vedere spre golful Tunis. Urmeaza strada pietruita in sus si vei ajunge in punctul de unde poti avea cea mai frumoasa panorama asupra golfului si Marinei. Pentru a simti cu adevarat farmecul locului te sfatuiesc sa te plimbi pe stradutele inguste si cand ai obosit sa te asezi pentru a savura un ceai de menta.

Poti ajunge la Sidi Bou Said cu trenul  care pleaca din Tunis. Fereste-te de orele aglomerate din timpul saptamanii.

Orasul sfant din Kairouan

Kairouan, Tunisia

Marea Moschee din Kairouan

Kairouan sau “orasul celor 50 de moschei” este situat la aproximativ 160 de kilometri sud de Tunis si este usor accesibil cu masina (o ora de la Sousse). Aceasta este casa spirituala a tuturor tunisienilor si al 4-lea oras sfant al islamului (dupa Mecca, Medina si Ierusalim).

Marea Moschee dateaza din secolul al IX-lea si este locul in care s-au filmat o mare parte din scenele filmului Indiana Jones. Si aici vechiul oras este un site al patrimoniului mondial.

Locatii de filmare din apropierea orasului Tozeur

Platoul de filmare Star Wars, Tunisia

Platoul de filmare al filmului Star Wars, Tunisia

In Tunisia au fost filmate o multime de scene sau chiar filme intregi, iar unele dintre acestea sunt foarte cunoscute, chiar au doborat adevarate recorduri la vremea respectiva: Star Wars, A New Hope, Indiana Jones, Raiders of the Lost Ark, The English Patient si Star Wars, The Phantom Menace. Majoritatea locatiilor pot fi vizitate, insa unele dintre ele sunt foarte greu accesibile, asa ca, cel mai bine ar fi sa detii o masina (sau sa inchiriezi).

Chott El Jerid Salt Lake

Un “chott” este un lac care seaca in timpul anotimpului cald si in timpul iernii are foarte putin apa. Chott El Jerid este cel mai mare din Tunisia, acopera 5.000 de kilometri patrati si se afla in mijlocul tarii, aproape de frontiera algeriana. Suprafata este compusa din cristale de sare, care au format un strat destul de gros asezat pe stratul de noroi.

Este o adevarata experienta de a conduce 65 de km de la Tozeur pana la Kebili pe langa acest lac de sare. Intinderea alba de pe fiecare parte a drumului pare sa fie infinita. Pe parcursul traseului gasesti cateva locatii unde iti poti trage sufletul, cele mai multe dintre ele avand sculpturi ciudate de sare.

Siturile arheologice de Dougga si Bulla Regia

Dougga

Dougga este un site care apartine patrimoniului mondial si este situat la 110 km sud-vest de Tunis, in interiorul muntilor, intr-o zona care a fost populata de catre Numidieni. Site-ul de 3 km patrati ofera o priveliste interesanta cu cateva ruine frumoase, dar ca si in cazul majoritatii obiectelor arheologice din Tunisia, cele mai frumoase statui si mozaicuri au fost transferate la Muzeul Bardo din Tunis. Printre cele mai importante si interesante ruine sunt cele al capitalei si teatrului.

In apropiere se gaseste un alt sit arheologic, Bulla Regia, care are locuinte subterane, pe care romanii le foloseau in timpul lunilor fierbinti de vara. Casele vechi de aici contin inca multe mozaicuri, asezate pe locurile lor originale si care arata mult mai impresionant aici decat in Muzeul Bardo din Tunis.

Amfiteatru El Djem

Amfiteatrul El Djem, Tunisia

Amfiteatrul El Djem este cel mai mare din Africa de Nord, domina intregul peisaj si poate fi vazut de la kilometri.

Teatrul, care candva avea o capacitate de 35.000 de spectatori, a fost construit in jurul anului 238 si a fost unul dintre cele mai mari Coloseumuri din lume.

Mozaicurile de la Muzeul Bardo din Tunis

Muzeul Bardo, Tunisia

Muzeul Bardo din capitala Tunisiei are o colectie de mozaicuri romane care sunt considerate cele mai bune din lume. Pe langa acestea mai poti gasi statui punice, mozaicuri bisericesti, mozaicurile de la Bulla Regia, Cartagina, Dougga sau Jem El s.a

Iti recomand sa vizitezi acest muzeu,la sfarsitul sejurului tau, dupa ce ai vizitat majoritatea site-urilor importante.

Bardo este situat intr-o suburbie a orasului Tunis si este deschis in fiecare zi, cu exceptia zilei de luni, intre orele 9:30 si 16:30.

Desi majoritatea turistilor care merg in Tunisia isi iau o cazare all-inclusive si petrec mult timp la piscina hotelului, te indemn sa-ti aloci cateva zile si pentru a vizita cateva din obiectivele de mai sus.

Lasă un răspuns

<!--