Top 50 minuni ale naturii, care te vor lăsa fără răsuflare

Top 50 minuni ale naturii, care te vor lăsa fără răsuflare – partea a doua

Fără dubii, natura este cel mai mare artist şi oferă atât de multă frumuseţe şi locuri incredibile, încât muritorii de rând s-au simţit datori să le numească minuni. De jur împrejurul planetei, întâlnim locuri grandioase care oferă un spectacol al naturii deosebit.

Ruta South Kaibab din Marele Canion, Arizona

Marele Canion

Marele Canion este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice de pe continentul american. Majoritatea turiştilor aleg să descopere această minune a lumii din South Rim. Dacă ai ajuns până aici, alege ruta South Kaibab, care începe de la Yaki Point, se întinde pe o distanţă de 9,6 km şi oferă cele mai frumoase privelişti.

Muntele Roraima, Venezuela

Muntele Roraima

Muntele Roraima este un colos de stâncă ce străpunge norii şi una dintre cele mai vechi formaţiuni geologice de pe Terra. Muntele Roraima este situat în America de Sud, la graniţa dintre Venezuela, Brazilia şi Guayana, iar culmile sale verticale se înalţă la peste 2.800 de metri şi au inspirat decorul filmului Avatar. Interesant este faptul că, în zona platoului superior, condiţiile meteo sunt mereu aceleaşi. În plus, Muntele Roraima adăposteşte o faună şi o floră unice în lume, cascade limpezi şi trasee pitoreşti.

Gorges du Verdon, Franţa

Gorges du Verdon

Râul Verdon pictează cele mai frumoase culori în regiunea Provence a Franţei. Despre Gorges du Verdon se spune că este cel mai frumos canion al Europei, iar după ce apele râului îşi croiesc drum prin stâncile abrupte, se domolesc şi formează Lacul Saint-Croix, renumit pentru culorile sale azurii. Gorge du Verdon oferă privelişti impresionante şi o mulţime de trasee pentru iubitorii de drumeţii montane.

Parcul Natural Jiuzhaigou, China

Parcul Jiuzhaigou

Cele trei văi care formează această rezervaţie biosferică cunoscută sub denumirea Parcul Natural Jiuzhaigou se bucură de o reţea de lacuri, cascade şi râuri, care se îmbină într-o arie naturală fără pereche pe continentul asiatic. Cele mai spectaculoase dintre toate sunt Cascada Pearl şi Lacul celor cinci flori, ale cărui ape cristaline dezvăluie trunchiuri de copaci scufundaţi pe fundul apei în urmă cu sute sau chiar mii de ani.

Lacul Nakuru, Kenya

Lacul Nakuru

O pată de culoare în nuanţe de albastru şi… roz. Lacul Nakuru este unul dintre principalele monumente ale naturii din Kenya şi un loc faimos pentru sutele de specii de păsări şi mamifere pe care le adăposteşte. Lacul Nakuru este locul ideal în care poţi admira păsările flamingo şi sanctuar pentru rinocerii albi şi negri.

Uluru, Australia

Uluru, Australia

Muntele de granit roşu este centrul spiritual al Australiei. Uluru, cunoscut şi sub denumirea de Azers Rock, este un masiv stâncos şi izolat, în deşertul australian. Uluru este un loc de mare încărcătură spirituală pentru băştinaşii zonei, iar în grotele acestui masiv stâncos încă mai au loc ceremonii şi ritualuri străvechi. Totodată,Uluru este unul dintre simbolurile Australiei, iar în jurul său au fost construite numeroase legende şi poveşti ale aborigenilor.

Oaza Siwa, Egipt

Siwa, Egipt

Acest colţ verde din inima deşertului este cea mai îndepărtată oază din Egipt. Situată aproape de graniţa cu Libia,Siwa este un petic de verdeaţă care te va cuceri iremediabil. Oaza Siwa a fost locuită din cele mai vechi timpuri şi este locul în care a fost slăvit zeul Amun. Curmali, măslini, palmieri, portocali şi alte plante exotice fac parte din decorul verde al Oazei Siwa, iar printre dunele de nisip se înalţă monumente şi temple ridicate în urmă cu mii de ani.

Cascada Seljalandsfoss, Islanda

Cascada Seljalandsfoss

Cascada Seljalandsfoss este o cădere de apă spectaculoasă, situată în Islanda, cea mai nordică ţară a continentului. Apele râului Skog se revarsă de la o înălţime de 62 de metri şi oferă un spectacol impresionant. Mai mult, în apropiere există o cărare care te va duce într-o peşteră din spatele cascadei şi despre care legendele locale spun că ascunde o comoară a vikingilor.

Gheţarul Perito Moreno, Patagonia

Ghetarul Perito Moreno

Cel mai celebru gheţar din lume, graţie faptului că se poate ajunge uşor la el, sfidează teoriile încălzirii globale. Despre gheţarul Perito Moreno din Patagoania se spune că nu se topeşte niciodată, ci din contră, îşi măreşte volumul în fiecare an. Acest munte de gheaţă oferă un spectacol vizual deosebit pentru vizitatorii săi.

Lacul Moraine, Canada

Lacul Moraine

În Parcul Naţional Banff, înconjurat de cele mai înalte piscuri ale Munţilor Stâncoşi din Canada, se află unul dintre cele mai pitoreşti lacuri din lume. Este vorba despre Lacul Moraine, care, împreună cu fratele său Lacul Louise, este locul preferat al fotografilor din Canada. Lacul Moraine este o bijuterie a naturii, datorită apelor sale de culoarea albastru-verzui şi care oglindesc zece vârfuri muntoase.

Ţie în care dintre aceste locuri ţi-ar plăcea să ajungi?

Lasă un răspuns

<!--